Kiesjeberoeplimburg.nl

Terug naar titels

 

Kiesjeberoep Limburg bestaat uit een website, www.kiesjeberoeplimburg.nl, en een huis-aan-huis krant. Op de website vindt men informatie over ruim 600 beroepsopleidingen, met ruim 200 beroepenfilms. Uniek aan deze website is dat er bij elk van de beroepen een directe link is naar de opleidingspagina op de website van het Limburgse ROC waar men deze opleiding kan volgen. Decanen kunnen de website gebruiken voor begeleiding rondom de sector- en/of profiel-keuze. Ook treft men een gebruiksvriendelijke gratis beroepentest aan, gebaseerd op competenties. Kiesjeberoep Limburg is primair gericht op jongeren en volwassenen die een beroepsopleiding gaan kiezen. Jongeren vormen de grootste groep. Ook besluiten steeds meer volwassenen met een nieuwe beroepsopleiding te beginnen, soms omdat ze eindelijk hun droom willen waarmaken, soms noodgedwongen door ontslag en lastig werk kunnen vinden in hun oude sector.

Volgens onderzoek wordt Limburg als eerste door de vergrijzing en ontgroening getroffen. Als straks de economie aantrekt ontstaat er weer een krapte op de arbeidsmarkt. Ook werkgevers kunnen zich niet permitteren dat jongeren een verkeerde beroepskeuze maken. Het is belangrijk dat we laten zien welke veelzijdigheid aan beroepsmogelijkheden er zijn bij Limburgse werkgevers. Men hoeft niet uit deze provincie weg te gaan voor een leuke baan. Werkgevers zullen zich moeten realiseren dat ze nu moeten investeren in de medewerker van de toekomst. De huidige medewerkers kunnen als ambassadeur ingezet worden.

Om te anticiperen op bovenstaande ontwikkeling is Kiesjeberoep Limburg ontwikkeld. Met Kiesjeberoep Limburg wordt het een stuk gemakkelijker om een passende beroepsopleiding te kiezen. 

Ga naar de Kiesjeberoep Krant Limburg voor informatie over de huis-aan-huis krant.

Voor tarieven en mediaspecificaties klik hier

Media